IV. Diakóniai tábor, most Zsibón

2014 nyarán immár negyedszer került megrendezésre a Diakóniai Tábor, most Zsibón. Az Erdélyben a  Szilágyságban található városba a Horváth István Alapítvány támogatásával is jutottak el önkéntesek.  Ebben az évben épületbontásban és területrendezésben munkálkodtak együtt a helyi gyülekezet fiataljaival.  Igazi “Református” összefogás jellemezte a HIA önkéntesei részére az utazáshoz szükséges tárgyi és anyagi dolgok előteremtését. A Tiszafüredi Református Egyházközség tagjai élelmiszer, a Nagykunsági  Református Egyázmegye pénz, míg a Szivávány-ház Fogyatékosok Református Otthona élelmiszer adományát fogadta be az Alapítvány kuratóriuma. Az utóbbi intézmény gépjárművet is biztosított az utazáshoz. Sőt két gondozott részt is vett a IV. Diakóniai héten. De ismét érkezett adomány /munkaeszközök/ a Tiszafüreden található Farm- Shop Kft-től is.
A Zsibói gyülekezet, illetve annak Nőszövetsége tagjainak adományai, és a konyhában való helytállásuk szintén elmélyítette a résztvevőkben az  együvé tartozása érzését. Nt. Hőgye Gál Robertó igei szolgálatai révén a testi táplálék mellé, minden nap jutott lelki táplálék is.

A Tiszafüredi Reformátusokért Horváth István Alapítvány kuratóriuma ezúton is köszöni, minden adakozó szándékú testvérnek az adományát akár névvel, akár név nélkül  bocsátották azt a HIA rendelkezésére.

 

Alábbi fájl egy videó beszámoló kérem tekintse meg ezt, és az oldal alján található fotókat is!

 

Leave a Reply