Kusalyba és Szilágygörcsönybe juttatuk el adományainkat

2014 Karácsonyán a Tiszafüredi Reformátusok Horváth István Alapítvány és a Nézz Jézusra Református Hitéleti Alapítványa közös gyűjtése  során kapott adományokat nyújtottak át a Szilágyságban fekvő Kusaly és Szilágygörcsöny lelkészeinek, abból a célból, hogy azokat továbbítsák a megnevezett falvak lakosainak saját belátásuk szerint.  Magyarország több pontjáról ( Tiszafüredről, Lövőpetriből ) útnak indulók Nagyváradon találkoztak, majd közösen folytatták útjukat első uticéljuk felé.
Kusaly_Gorcsony_2014107Kusalyban Nt. Lugosi Dániel lelkipásztor néhány gyülekezeti tag társaságában, illetve családjának tagjival várta az utazókat. A tartós élelmiszereket, ruházati cikkeket, étkezési almát a templomban helyezték el. Egy finom ebéd után még arra is volt idő, hogy a 2015-ben megrendezésre kerülő V. Diakóniai Táborban elvégzendő feladatokat   áttekintsék.

Szilágygörcsönyben Nt. Antall Attila lelkész fogadta mindkétnezz073 alapítvány önkénteseit. Az adományok itt a gyülekezeti terembe kerültek, ahonnan pár napon belül eljutottak végső rendenltetési helyükre.

Nagyon jó volt azt látni, hogy a HIA mint kis civil szervezet egy másikkal a Nézz Jézusra Hitéleti Alapítvánnyal összefogva tud és akar segíteni.  ReKusaly_Gorcsony_2014103ménység szerint, nem ez volt az utolsó alaklom, mikor a  két alapítvány együtt munkálkodott!

Isten kegyelméből a Horváth István Alapítvány az alábbi adományokat adta át Erdélyben:

115 doboz holland használruha (460 kg),

50 liter olaj,

50 doboz tea,

50 csomag tészta ,

22 üveg vegyes méz összesen 10 kg,

25 üveg vegyes méz összesen 11,5 kg,

50 doboz zöldborsó

Köszönöm a HIA önkénteseinek a többször késő estébe nyúló lelkiismeretes munkálkodását!

Leave a Reply