Terveink 2014

A TISZAFÜREDI REFORMÁTUSOKÉRT HORVÁTH ISTVÁN ALAPÍTVÁNY

2014-ES ÉVRE MEGHATÁROZOTT TERVEI 

1. Templom és parókia renoválás címén adománygyűjtést szervez azért az alapítvány kuratóriuma, hogy a templom és az iroda között kb 25 méter hosszú és 1,5 méter széles járdához a térkövet megvehesse és azt az egyházközség részére átadja.

Tervezett költség: 185.000 HUF

2. Gyülekezeti lelki munka elősegítésére szintén támogatók felkutatását határozta el az alapítvány kuratóriuma, hogy a folyóiratok, könyvek, lelki alkalmak tartalmasabbak lehessenek.

Tervezett költség: 60.000 HUF

3. Hátrányos helyzetű gyülekezeti tagok segítése, élelmiszerrel, tüzelővel, önkéntes munkával. Sajnos az Alapító Okirat módosításáig erre a célra az összbevétel csak 10%-át fordíthatja a Kuratórium.

Tervezett költség: 60.000 HUF

4. Mivel a sportolási lehetőségek elősegítése is az alapítvány céljai közé tartozik az alapítvány a 2014/2015-ös Téli Teremfoci Bajnokságra egy kispályás labdarúgó csapat megszervezését tervezi: Horváth István Alapítvány vagy HIA néven. 1997-ben már volt az egyházközségnek REFI néven induló csapata. A meghatározott költség csak a nevezési díjat fedezi, a mezek, pólók elkészítéséhez további adományozók megkeresése szükséges.

Tervezett költség: 30.000 HUF

5. Temetőgondozás címen az Igari úton található több évtizede bezárt sírkertben szokásos cserjétlenítés, szemétszedés, faültetés, rég volt lelkészek hantjainak évenként egyszeri „felvirágoztatása” mellett a 2014. évben a régi nyughelyek írásainak dokumentálását, illetve GPS koordinátákkal való helymeghatározását és egy térképen való közzétételét is tervbe vette kuratórium. A munkát több éven keresztül fogják tudni az önkéntesek elvégezni.

Tervezett költség: 30.000 HUF

6. Diakóniai és Szeretetmunkát a határon túl élő magyarokkal való együttmunkálkodás során is reménység szerint fog tudni végezni az alapítvány. A 2010,2011,2012- ben már megszokott Diakóniai Tábor 2014-ben Erdélyben, ám most Zsibón lesz megtartva. Bár 2013-ban a tábor elmaradtaz ez évi elmaradt, mind a fiatalok, mind az önkéntesek várják, hogy ismét dolgozhassanak /temetőtakarítás, cserjétlenítés/, és együtt lehessenek külhoni fiatal barátaikkal. A korábbi táborok beszámolóit a http://www.reftiszafured.hu/szilagygorcsony/ oldalon meg lehet tekinteni.

Tervezett költség: 120.000 HUF

7. 2014.december 31-ig 3 olyan Tiszafüredi Református Egyházközségi tag „álmát” váltja valóra, akik a Szivárvány-ház Fogyatékosok Református Otthonában gondozottként laknak.

8. A lelkipásztor ajánlása alapján 5 olyan református hitoktatásban részesülő nehéz sorsú, hátrányos helyzetű tanuló részére próbál patrónust felkutatni, akik havonta kisebb összeggel, élelmiszercsomaggal, ruhával enyhítenék a családra nehezedő anyagi terheket. Jelölésnél figyelembe kell venni, hogy a diák tanulmányi átlaga a jelölés vagy az azt megelőző félévben legalább 4,00 átlagot elérje, és legalább egy tanulmányi (házi) versenyen a jelölés vagy az azt megelőző évben megméresse magát.

9. Alapítványi díj melyet egy a református hittanra járó, gyülekezet életében aktíván résztvevő, önkéntes munkát végző 18. életévét még be nem töltött diáknak ítél oda a kuratórium lelkészi ajánlás után.

Tervezett költség: 10.000 HUF

10. Működési költség, amennyiben a könyvelésért is fizetni kell!

Tervezett költség: 93.000 HUF

A tervezett összköltség 588.000 HUF.

Kérem, válasszon egyet az alapítvány céljai közül és támogassa azt, ha teheti egyszeri vagy folyamatos adományokkal!

Köszönöm!

 Szűcs M Sándor

a kuratórium elnök

Szívesen fogadjuk tartós és egyéb élelmiszerek, gyümölcsök, használt és egyéb ruha, műszaki cikkek, számítógépek, bútor, kerti bútor, kórházi berendezések, kerti szerszámok,háztartási és kerti gépek felajánlását! Az Alapítvány egy általános iskolán, illetve óvodán kívül egy Fogyatékosok Otthonát is támogat. Amennyiben kell a szállításról is gondoskodik a kuratórium!

Honlap: www.hia.zsoltar.hu

Telefon: +36-30-636-5871

Email: szucsmsandor@hia.zsoltar.hu

 

HIA KARACSONY 2015

Powered by WordPress Popup